Pazar, Kasım 20, 2016

43. Pantene Altın Kelebek Ödülleri

Geçtimiz pazar günü 43. Altın Kelebek Ödül Töreni gerçekleşti. Zaten sağır sultan bile duymuştur öyle bir ödül töreniydi ki ülke çalkandı ortalık karıştı. Dünyada bir ilke imza attık. Böyle bir skandal başka bir ülkede yoktur. Geçen seneki Altın Kelebek ödül törenini çok eleştirmiştim bu sene olumlu bakacam dedim ama 1 gram ilerleme yerine 100 kilo gerileme kaydettik. Helal olsun bide 43cü olacak. Şov kısmını eleştirmeden önce kırmızı halıya bir bakalım,kimler şık kimler rüküş. Zaten bir tek kırmızı halıda ilerleme var.

Gecenin en şık ismi kesinlikle siyah İrem Gören elbisesiyle Melisa Aslı Pamuk. 
Saç, makyaj aksesuarlar herşey tam orantıda.

Kırmızı halının diğer en şık isimleri Hakan Yıldırım elbisesiyle Başak Dizer, Fidan Şimşek tulumuyla Ayşe Özyılmazel, Raisa&Vanessa tasarımıyla karşımıza çıkan Gülben Ergen ve Raşit Bağzibağlı elbisesiyle Dilan Deniz.



Kırmızı halıda o kadar çok şık isim vardıkı hayretler içinde kaldım. bir başka şık isimiler ise şöyle; Zeynep Tosun elbisesiyle Elçin Sangu, Dilek Hanif elbisesiyle Leyla Lydia Tuğutlu, Cengiz Abazoğlu elbisesiyle Sıla ve yıllar geçtikçe güzelleşen Sibel Can.

Burcu Biricik ve Burçin Terzioğlu'nun elbiseleri Tuvanam tasarımı, Ece Sükan ödül törenin kırmızı halı sunucusuydu ve kıyafeti Özgür Masur tasarımı, Yasemin Özilhan'ın lila renkli elbisesi Elif Cığızoğlu tasarımı.

43. Altın kelebek ödül törenin bir başka kırmızı halı sunucusuda Sibel Arnaydı ve onun elbisesi Barrus tasarımı. Ayşe Kucuroğlu, Almila Bağrıaçık ve Tulin Şahin de geceye Barrus tasarımıyla katıldılar.

Yasemin Allen ve Rüya Büyüktetik'in elbisesi Raisa&Vanessa tasarımı, Neslihan Atagül'ün elbisesi Zeynep Tosun tasarımı ve Çiğdem Batur'un elbisesi Sueño Blanco tasarımı.

Cemre Gümel ve Pelin Akil'in elbisesi Dilek Hanif tasarımı, Derya Uluğ ve Hande Yener'in elbisesi Hakan Akkaya imzalı.

Nergis Kumbasar ve Meryem Uzerli'nin elbisesi Raşit Bağzibaglı tasarımı, Zeynep Beşerler'in elbisesi Doridorca tasarımı.

Simge geceye Nueve elbisesiyle katıldı, Tanem Sivar ve Ahu Yağtu'nun elbisesi Museum of Fine Clothing
Dilan Çıtakta bir Gülnur Güneş tasarımı ile törene katıldı.

Kendi'nin elbisesi bir Tarık Ediz tasarımı, Ayşe Tolga'nın elbisesi Özlem Süer imzalı Wilma Elles'ın elbisesi Tanju Babacan tasarımı.

Gecenin en rüküş isimleri arasında en başta Demet Akalın geliyor. Demet rüküşlükten bir kurtulamadı gitti. Daha doğrusu kurtulmak istiyormuş gibide durmuyor. Üzerinde bir Prada elbisesi var ama fiyatı onu rüküşlükten kurtaramaz. Halının diğer rüküş isimleri ise kesinlikle Amine Gülşe, Banu Zorlu, Ece Gürsel ve Tuba Ünsal.
 İrem Derici törene bir Hakan Akkaya tasarımı ile katıldı. Maksadı sahne kıyafetini gizlemek ve farklılık yaratmak hatta bu kıyafeti sahne şovunun bir parçası, ama o gözlükler nedir abicim. O gözlükle bildiğin Lady Gaga olmuş. Bir kerede özenti olmayın. 
İremin sahne şovuna hayran kaldım. Daha doğrusu ilk performansına. Türkiyedeki popculara buyrun bu iş böyle yapılır dedi. Aferim! 
İremin performansını taktir ettim lakin gelelim kıyafetine. İlk sahne aldığında giydiği o siyah mayonun bir kaç kusuru var proporsiyonuna tam olmamış ama o ikincisi ne öyle onu gördükten sonra siyah mayo olmuş diyorum. Yani mayoya razıyım. O ponponlu hali ne öyle. Bu nasıl bir  iğrençliktir ben izlerken tik-sin-dim. Görünce cuşşş geri bas demeden duramadım. Hatta şovunu izlemeden o derece iğrendim.


Gelelim ödül törenine. 
Kısaca eleştirecek olursam. Ülkede ödül töreni kalmadı. Sonları yaşıyoruz el birliği ile hallettiler, Aferim. Eskiden Altın Kelebek dendiği zaman bir anlamı vardı gerçekten halk seçerdi ve özeldi. O ödülü almak o kadar kolay değildi. Son yıllarda öylemi herkes kendi adamına veriyor, ödül almayan gelmiyor, alanda hemen gidiyor. Organizasyon çok kötü buda yanlış anlaşılmalar sebep oluyor, kibarca özür dilemek yerine alay ediliyor, terbiyesizliğin sınırı yok. Bir bayanın kilosuyla alay geçiliyor, hadsizliği zirveye taşıyorlar.
Törenin ilk başlarında çok eğlendim ama sonradan ellerine yüzlerine bulaştırdılar.Türkiye'nin en "Prestijli" ödül töreniymiş. Evet öyleydi ama eskiden. Sahnede samimiyet yok saygı yok. Bir ödül nasıl alınır nasıl sunulur haberleri yok. Önce kim çıkar sahneye? Nerden gelir sahneye ve sahneden nasıl ayrılır. Ne kadar konuşur. Herşey berbatı. Bir tek büyük ustalar sahne adabından nezaketen samimiyeten haberler ve herkese nasıl olunması gerektiğini gösterdiler. Ama bu hiçbir şeyi kurtarmaz. Ödül törenin neresinden tutsanızda elinizde kalıyor çin malı gibiydi, bide yüzsüz yüzsüz izleyenler çok beğendi diye makale yazmışlar. Yalanın daniskası. Ben hiçbir yerde  övgüylen bahsedildiğini görmedim. Bir efsanenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Seneye düzenlenirmi bilemem ama olup bittenlerden 1 gram ders çıkartıklarını zanletmiyorum. En kotusu de ne biliyormusunuz sadece bizim millet izlemedi, çünkü dizilerimiz uluslararası. Haftalar öncesi kelebek ödül törenini reklamını yapan latin site bile gördüm. Dünyaya Türkiyeyi böylemi tanıtacaksınız. Bence kalsın, rezil olmaktansa bir yanımız kusurlu kalsın. Varsın ödül törenimiz olmasın. Bunlardan 1 gram adam olmaz. Ne bu kelebek ödül törenini düzenleyenlerden neden olanları kendi aleyhine çevriymeye çalışan karşı cepeden. Her iki tarafta Türkiye'nin imajını bi güzel mahvediyorlar. 
Tebrikler. Ödül ödülükten çıktı







*Görseller internetten alıntıdır.

INSTAGRAM