Perşembe, Mart 09, 2017

Mart 2017 Dergi Kapakları

Veeee dergi kapakları bölümüyle tekrar karşınızdayım.

Uzun zamandır dergi kapakları yazısı yapmadımı fark ettim. Bu uzun zamandır diye kastettiğim süre ise tam 3 yıl mış. Yani 3 yıldır dergileri okumuşum kapakları incelemişim ama blogumda bu konuyla alakalı hiçbir şey paylaşmamışım. Lafı uzatmak istemiyorum çünkü uzatırsam bi 3 yıl daha paylaşım yapmadan giderim diye korkuyorum bu yüzden hemen başlıyorum. 
Hadi bakalım 2017 Mart dergilerinde neler varmış bir inceleyelim.

Tabikide ilk olarak Türkiye ile başlıyorum.

Benim bu ayki favorim Berrak Tüzünataç ile BeStyle kapağı. Berrak'ın herhangi bir dergiye kötü bir poz verdiğini hiç hatırlamıyorum. Mankenlikten gelen bir duruş var orası kesin ama Berrak'ta daha fazlası var. Ülkemizde yıllarca mankenlik yapıp ve hala poz veremeyen o kadar çok isim varki,  hatta podyumda yürüyemeyen. Bence Berrak çok profosyonelce duruş sergileyen ender insanlardan birisi. 
Gelelim Mart ayın en dikkat çekici kapağına. Tuba Büyüküstün, Halit Ergenç, Nejat İşler ve Mehmet Günsür ile L'Officiel kapağı şimdiden 2017 yılın en dikkat çekici/en iyi kapağına aday. Zaten böyle bir kadronun bir araya gelip bir film çekmesi mucize. Ama işin içinde Ferzan Özpetek varsa mucizeler gerçekleşirmiş. Film konusuna girmeyeceğim merak etmeyin. Fakat kapak süper olmuş Emre Güven'nin ellerine sağlık fotoğraf yıkılıyor.
MAG dergisinde bu ay son zamanlarda karşımıza sıkça çıkan Aslışah Alkoçlar var ve All dergisi bu ay Gökçe Bahadır'a yer vermiş.

Tuba Büyüküstün bu ay tekrar karşımıza çıkıyor bu sefer Ferzan Özpetekle birlikte Milliyet Sanat dergsinde.
İstanbul LIFE'da bu ay Room + Rumours'ın kraliçeleri Deniz Marşan ve Başak Dizer-Tatlıtuğ var. 
Elle dergisinde Rosie Huntington-Whiteley var ve Elle dergisi yabancı model olan en iyi yerli kapak olmuş.
Instyle dergisinde karşımıza Dilan Çiçek Deniz çıkıyor. Kapağı veya fotoğrafı bozan bir şey var ama ne olduğunu bulamadım.
Elele dergisinde bu ay Farah Zeynep Abdullah var fakat Elele yine bir vasat kapakla karşımızda. Bir derginin kapağı az çok içeriğini anlatır ki anlatmak zorunda ama Elele de öyle değil. İçeriği çok iyi olan bir derginin yıllardır düzeltmediği kötü bir kapak çalışması var. 
Merak ediyorum bir tek benmiyim Elele dergisinin kapakların çoğunluğunu beğenmeyen yoksa benim gibi düşünen varmı.
Nutrition İstanbul da bu ay Müge Boz var.
Keyifli Alışverişte bu ay Burcu Esmersoy var ki güzel bir kapak olmuş, hatta  Elele dergisinden çok daha iyi. Hello dergisinin bu ayki ilk sayısında Rojda Demirer var.

Hello dergisinin ikinci sayısında Ayşegül Aldinç var. Vogue kapağında Stella MaxwellEsquire de bu ay Murat Yıldırım var. Bence Esquire kapağına iyi bakın çünkü yavaş yavaş Murat Yıldırım'ın düşüşünü izliyoruz. Kapak olmamış, bu yeni evli Murat hiç olmamış, ama kapak harbiden olmamış. Bu nedir arkadaş! Adam magazin gündemini geze geze çökmüştü bide bu kapkla siz vurmuşsunuz. Her neyse. Women's Fitness'da bu ay Danielle Peazer var.  Vallah ben o renkli spor kıyafetleri giysem 24 saat durmadan spor yaparım. İnsanın reklere baktıkca spor yapası geliyor.
Harper's Bazaar'da bu au Crista Cober var, Women's Health'de Rocio Crusset, Cosmopolitanda Ruby Rose ve Marie Claire'de Claire Danes


Dekorasyon dergilerine baktığımızda bu ay Instyle Home'da Ezgi Eyüboğlu var. 
Maison FrançaiseHouse Beautiful ve Evim dergisini es geçemedim zira bu 3 kapak çok güzel olmuş. 



Ve Yurtdışı kapakları
L'Officiel'ın kapaklarında bu ay: Valentina Sampaio,Georgia Howorth, Allison Williams, Lou Doillon, Kristina Bazan, Naomi Campbell var.


Harper's Bazaar'da ise bu ay: Coco Rocha, Laila Boonyasak, Nimue Smit, Jessica Alba, Arizona Muse, Karolína Kurková, Magdalena Frackowiak ve Toni Garrn var.


InStyle'de bu ay: Bella Heathcote, Karolina Malinowska, Gwyneth Paltrow ve Emily Ratajkowski var.

Vogue Amerika sayısı özel bir kapakla karşımızda. 125ci yılı içinmi, mart ayı olduğundanmı yoksa başka bir mesajmı var orasını bilemeyiz. Ama bu ay kimler varsa kapağa toplamışlar. 
Bizde kimler varmış diye şöyle bir yoklama yapalım; Ashley Graham, Kendall Jenner, Wen Liu, Adwoa Aboah, Gigi Hadid, Imaan Hammam ve Vittoria Ceretti
Vogue'nın diğer kapaklarında ise: Irina Shayk, Han Hyo-joo , Jean Campbell, Gigi Hadid, Lorena Maraschi, Malgorzata Bela, Lily Aldridge, Anushka Sharma, Andreea Diaconu ve Valentina Sampaio.


Cosmopolitan' da bu ay çoğunlukla Hilary Duff var. Benim dikkatimi çeken Hillary'nin arap kapağında var olmayan dekoltesini kaptması, Zira dekoltenin d' si bile yok ama işte durum ortada kız yemiş montajı.
Bu  ayki en iyi Cosmo kapağı kesinlikle Shay Mitchell' in olduğu kapak. Onun yanı sıra Drew Barrymore ve Kaja Vidmar  kapağıda gayet güzel.


Veee son olarakta Elle dergisinde bu ay: Liu Wen, Ulrikke Hoyer, Tone Damli, Reese Witherspoon, Sasha Luss, Lauren Auerbach, Nastya Sten, Alyssa Miller, Krista Kosonen, Bar Refaeli ve Kangana Ranaut

*Görseller internetten alıntıdır.

INSTAGRAM